Kdo by nemiloval sezonu grilování? 🤠 @terezka_v_kuchyni

🔥 Kdo by nemiloval sezonu grilování? Venkovní hodování, vychlazené limonády, koktejly, nebo víno a dobroty připravené na ohni. K tomu přidejte dobrou společnost kolem stolu a máte recept na dokonalý letní zážitek.
🤠 Dnes jsem pro vás spolu se značkou @lunter.cz připravila recept na skvělý salát s grilovanou zeleninou a žhavou novinkou Smoky bbq Tofu „Chuť Texasu“, které doplnilo Lunterovskou řadu marinovaných tofu na gril.
🌱 No a nezapomeňte, že další inspiraci najdete na www.lepsisvetchuti.cz
✨ Na 3-4 porce je potřeba:
  • 🔥 2 balení Smoky bbq Tofu „Chuť Texasu“
  • 🔥 250 g keříkových cherry rajčátek
👉🏻 Na salát:
  • 🔥 100 g rukoly
  • 🔥 100 g polníčku
  • 🔥 2 malé cukety
  • 🔥 1 červená paprika
  • 🔥 1 žlutá paprika
  • 🔥 2 klasy předvařené kukuřice
  • 🔥 200 g hnědých žampionů
  • 🔥 1-2 červené cibule
  • 🔥 asi 4 lžíce uvařené čočky
👉🏻 Na zálivku:
  • 🔥 4 lžíce olivového oleje
  • 🔥 3 lžíce balsamica
  • 🔥 1 lžička soli
  • 🔥 1 stroužek česneku
  • 🔥 1 lžička dijonské hořčice
  • 🔥 čerstě mletý pepř dle chuti
trojuholnik-white-1

✨ Postup:
Grilovací rošt nejprve potřete olejem, aby se zelenina a tofu nepřilepily.

Zeleninu omyjte osušte a očistěte. Cuketu nakrájejte na silnější kolečka, papriky na čtvrtky, kukuřici na třetiny. Menší žampiony nechte v celku a větší rozkrojte na poloviny. Cibuli nakrájejte na čtvrtky a počítejte s tím, že se během grilování pravděpodobně rozpadne na vrstvy. Rajčata nechte na stonku. Zeleninu grilujte v klasickém, či kontaktním grilu z obou stran do měkka a kukuřici dozlatova.

NOVINKY

Veganem na den? Pomůžeš sobě i planetě, nemusíš ani měnit zvyky

NOVINKY

S vegetariánstvím můžete začít i dnes: přinášíme vám pár tipů pro chutné kulinářské „dovádění”

NOVINKY

Tahle rostlinná “pastika” s brusinkama je podle @ bennycristo absolutní úlet!

Rozpal se Smoky BBQ svůj gril,
texaský dým mu dává styl