🥒Tofu rozkrojíme na dvě poloviny nebo čtyři čtvrtiny. Dáme na plech s pečicím papírem s bramborami, olejem a grilovacím kořením. Na tofu si ještě připravíme krustu. Smícháme olivový olej, kukuřičnou strouhanku, sekané kešu ořechy, miso pastu, citronovou šťávu, sůl a chilli vločky.
🥒Pečeme cca 30 minut na 200 °C. Tofu buď vytáhneme po 10 minutách a nebo pokud ho máte raději křupavější, dejte nejdříve péct brambory a tofu bez krusty, tu přidejte až na posledních 10 minut. Brambory během pečení alespoň jednou promícháme.
🥒Taky si krátce povaříme a poté orestujeme chřest. Na tzatziki si najemno nastrouháme okurku a vymačkáme z ní veškerou vodu. Poté ji smícháme s kokosovým jogurtem, koprem, sušeným česnekem a solí.
🥒Servírujeme vše společně.
#lunter #luntertofu #tofu #lepsisvetchuti #seafoo #vegan #vecere