Pečené tofu s krustou od @maruskaveg

Přemýšlíte co k obědu nebo večeři? 🧐 Tak pro vás mám tip – Pečené tofu s krustou 🥰👌🏻 Tofu je skvělý zdroj bílkovin, vápníku, vlákniny a lze využít na všechny způsoby, dnes ho dáme do trouby 🤗 A další inspiraci můžete najít na lepsisvetchuti.cz 🌱 4 porce  
  • 2 balení Pink Fillet tofu @lunter.cz
  • 2 pl olivového oleje 🫒
  • 3 pl kukuřičné strouhanky🌽
  • 40 g sekaných kešu ořechů
  • 1 pl miso pasty
  • 1 pl citrónové šťávy🍋
  • ½ čl soli🧂
  • ¼ čl chilli vloček🌶️
  k servírování
  • chřest
  • 700 g malých brambor🥔
  • 2 pl olivového oleje🫒
  • 1 pl grilovacího koření🌶️
  dip – tzatziki
  • ½ okurky🥒
  • 120 g kokosového jogurtu🥥
  • 2 pl sušeného kopru
  • 1 pl sušeného česneku🧄
  • 1 čl soli🧂
trojuholnik-white-1

🥒Tofu rozkrojíme na dvě poloviny nebo čtyři čtvrtiny. Dáme na plech s pečicím papírem s bramborami, olejem a grilovacím kořením. Na tofu si ještě připravíme krustu. Smícháme olivový olej, kukuřičnou strouhanku, sekané kešu ořechy, miso pastu, citronovou šťávu, sůl a chilli vločky.

🥒Pečeme cca 30 minut na 200 °C. Tofu buď vytáhneme po 10 minutách a nebo pokud ho máte raději křupavější, dejte nejdříve péct brambory a tofu bez krusty, tu přidejte až na posledních 10 minut. Brambory během pečení alespoň jednou promícháme.

🥒Taky si krátce povaříme a poté orestujeme chřest. Na tzatziki si najemno nastrouháme okurku a vymačkáme z ní veškerou vodu. Poté ji smícháme s kokosovým jogurtem, koprem, sušeným česnekem a solí.

🥒Servírujeme vše společně.

#lunter #luntertofu #tofu #lepsisvetchuti #seafoo #vegan #vecere

NOVINKY

Vánoční recepty trochu jinak. Pochutnají si i vegani a lidé s intolerancí na mléko!

NOVINKY

Veganem na den? Pomůžeš sobě i planetě, nemusíš ani měnit zvyky

NOVINKY

S vegetariánstvím můžete začít i dnes: přinášíme vám pár tipů pro chutné kulinářské „dovádění”

Rozpal se Smoky BBQ svůj gril,
texaský dým mu dává styl