Typ tofu: bbq

  • BBQ špíz

    BBQ špíz

    Brambory důkladně omyjeme, následně v misce smícháme s olejem, solí a rozmarýnem a dáme na gril. Tofu nakrájíme na větší kostičky a napichujeme na špejle. Pokud máme rádi výraznější chutě, tofu můžeme předtím ještě extra obalit v BBQ omáčce. Špízy grilujeme z každé strany, dokud tofu nebude pořádně opečené – grilováním dosáhneme křupavou kůrku na povrchu a jemný vnitřek. Špízy servírujeme s baby bramborami a Křenovým dipem, který skvěle…

  • CUKETOVÉ ZÁVITKY

    CUKETOVÉ ZÁVITKY

    Cuketu nastrouháme na tenké plátky, ogrilujeme na kapce olivového oleje z obou stran a lehce osolíme. LUNTER tofu Smoky BBQ ogrilujeme na vyšší teplotu z obou stran, posypeme oreganem a nakrájíme na tenké plátky. Na plátky nakrájíme také očištěné avokádo a mrkev. Vezmeme plátek cukety, na jeho začátek příčně položíme mrkev, avokádo, lístky rukoly a navrch LUNTER tofu Smoky BBQ. Cuketu svineme do rolky a upevníme párátkem.

  • TOFU BARBECUE

    TOFU BARBECUE

    Tofu nakrájíme na plátky tlusté 0,5 cm. Smícháme kečup, ocet, sójovou omáčku, uzenou papriku, olivový olej, sušený cesnek a cukor. Do vzniklé marinády přidáme plátky tofu a necháme je půl hodiny marinovat. Na pánvi si rozpálíme olej a přidáme plátky tofu. Tofu osmahneme z obou stran přibližně 3-4 minuty. Podáváme s pečenými bramborami a čerstvou zeleninou.