Typ tofu: chilli
-
MEXICKÉ TACOS S AVOKÁDEM
—
by
Tofu natrháme na větší kousky, případně nakrájíme na kostičky a dáme na gril. Červenou cibuli nakrájíme na tenké pásky. Taco placky poopekáme na grilu či na suché pánvi. Na opečené placky dáme salsu i dresink, přidáme tofu, avokádo, cibulku a lístky koriandru a můžeme servírovat společně s limetkou a případně chilli.
-
SWEET CHILLI TOFU CHUNKS WRAP
—
by
Tofu môžeme ugrilovať v celku a až následne ho natrhať na väčšie kusy, alebo si väčšie kusy môžeme natrhať vopred a ugrilovať ich samostatne. Pokiaľ sa rozhodneme pre druhý spôsob, tofu bude chrumkavejšie. Wrap alebo arabský chlieb si opečieme z oboch strán. Na opečenú placku nanesieme salsu, pridáme zeleninu a naše ugrilované tofu a môžeme zabaliť. Pre milovníkov chilli môžeme ešte posypať…
-
SVĚŽÍ BURGER S LUNTER TOFU NA GRIL
—
by
LUNTER tofu na gril Sweet chilli rozřízneme podélně na dva kusy. Očistíme žampiony a nakrájíme je na menší kousky. V misce smícháme řecký jogurt s limetkovou šťávou, solí a nasekanou petrželkou. Rozpálíme gril a tofu z obou stran ogrilujeme. Na stejné pánvi orestujeme nakrájené žampiony. Rozpůlené housky potřeme jogurtovým dresinkem, obložíme listy špenátu, grilovaným tofu, žampiony a přidáme tence nakrájené rajče a okurku.
-
Minestrone S LUNTER TOFU
—
by
Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme na oleji. Přidáme nasekaná rajčata a nakrájenou kořenovou zeleninu. Zalijeme vývarem a necháme 5 minut vařit. Cuketu omyjeme a včetně slupky nakrájíme, přidáme do polévky spolu se přecezenými fazolemi a hráškem. Vaříme dalších 5 minut. Přidáme sůl a pepř podle chuti. Na talíři ozdobíme polévku lístky bazalky a nakrájeným tofu.