Typ tofu: gyros
-
GYROS BURGER
—
by
Tofu podélně prořízneme na dvě části a ugrilujeme z obou stran. Když už bude ugrilováno, na chvíli ještě na vrch přidáme plátek sýra, který necháme roztát. Housku také chvíli opečeme na grilu. Když je houska opečená, potřeme ji majonézou a také salsou či kečupem. Přidáme salát, rajče, červenou cibuli, tofu, rukolu a kyselou okurku. Housku zavřeme a podáváme samostatně, se salátem, ugrilovanými bramborami či hranolky.
-
GYROS PITA CHLÉB
—
by
Cuketu a lilek si nakrájíme na kolečka. Pokapeme olivovým olejem, posypeme grilovacím pepřem, případně bylinkami a ugrilujeme z obou stran. Tofu ugrilujeme vcelku. Když bude tofu důkladně opečené z každé strany, můžeme ho nastrouhat na hrubém struhadle. Pita chléb rozevřeme, potřeme ho dresinkem či salsou, klidně i oběma. Recept na salsu naleznete například v TOMTO RECEPTU. Do pita chleba přidáme nastrouhané tofu a ugrilovanou zeleninu.…