Typ tofu: teriyaki
-
TOFU KULIČKY
—
by
Cibuli nakrájíme na drobno, mrkev oloupeme a nahrubo nastrouháme. Cibuli a mrkev 5 minut restujeme na oleji. Tofu si zatím nadrobíme na menší kusy, které rozmixujeme tyčovým mixérem, aby nám nezůstaly žádné větší kusy. Na konec restování přidáme mletou papriku. K rozmixovanému tofu přidáme mrkev s cibulí, sójovou omáčku a ovesné vločky. Směs pořádně promícháme rukou a necháme 10 minut odstát. Ze směsi pak odebíráme…
-
TOFU TERIYAKI
—
by
Tofu nakrájíme na plátky silné přibližně 0,5 cm a z obou stran je dozlatova osmahneme na oleji. Smícháme si sójovou omáčku, kukuřičný škrob, cukr, nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek. Vzniklou omáčku nalijeme do pánve přímo na tofu, krátce vše spolu promícháme, aby se tofu v omáčce obalilo a podáváme s rýží.