Typ tofu: teriyaki

  • Teriyaki BURGER

    Teriyaki BURGER

    Tofu podélně prořízneme na dvě části a ugrilujeme z obou stran. Když už bude ugrilováno, na chvíli ještě na vrch přidáme plátek sýra, který necháme roztát. Housku také chvíli opečeme na grilu. Když je houska opečená, potřeme ji majonézou a také salsou či kečupem. Přidáme salát, rajče, červenou cibuli, tofu, rukolu a kyselou okurku. Housku zavřeme a podáváme samostatně, se salátem, ugrilovanými bramborami či hranolky.

  • GYROS PITA CHLÉB

    GYROS PITA CHLÉB

    Cuketu a lilek si nakrájíme na kolečka. Pokapeme olivovým olejem, posypeme grilovacím pepřem, případně bylinkami a ugrilujeme z obou stran. Tofu ugrilujeme vcelku. Když bude tofu důkladně opečené z každé strany, můžeme ho nastrouhat na hrubém struhadle. Pita chléb rozevřeme, potřeme ho dresinkem či salsou, klidně i oběma. Recept na salsu naleznete například v TOMTO RECEPTU. Do pita chleba přidáme nastrouhané tofu a ugrilovanou zeleninu.…

  • TOFU KULIČKY

    TOFU KULIČKY

    Cibuli nakrájíme na drobno, mrkev oloupeme a nahrubo nastrouháme. Cibuli a mrkev 5 minut restujeme na oleji. Tofu si zatím nadrobíme na menší kusy, které rozmixujeme tyčovým mixérem, aby nám nezůstaly žádné větší kusy. Na konec restování přidáme mletou papriku. K rozmixovanému tofu přidáme mrkev s cibulí, sójovou omáčku a ovesné vločky. Směs pořádně promícháme rukou a necháme 10 minut odstát. Ze směsi pak odebíráme…

  • TOFU TERIYAKI

    TOFU TERIYAKI

    Tofu nakrájíme na plátky silné přibližně 0,5 cm a z obou stran je dozlatova osmahneme na oleji. Smícháme si sójovou omáčku, kukuřičný škrob, cukr, nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek. Vzniklou omáčku nalijeme do pánve přímo na tofu, krátce vše spolu promícháme, aby se tofu v omáčce obalilo a podáváme s rýží.