LUNTER Tofu bylo hlavní hvězdou školy vaření. Recept si můžete vyzkoušet i vy!

Tofu není jen zdravé, tofu je i chutné. Na škole vaření se značkou Lunter se o tom přesvědčili novináři ze segmentů životního stylu a gastronomie.

Kromě nich se do zábavné i poučné lekce v Chefparade zapojili také propagátor rostlinného stravování a zpěvák Ben Cristovao a foodblogerka Terezie Guha, která stojí za projektem Terezka v kuchyni.

Chuť Texasu mezi předkrmem a dezertem

Jednotlivé položky tříchodového menu spojovalo Lunter tofu jako základní surovina.

Hvězdou plant-based Menu byl produkt Lunter tofu for Grilling Smoky BBQ – „Chuť Texasu“. Vycházel z něj hlavní chod s názvem Pulled Smoky BBQ tofu hot-dog doplněný vegan mayo, BBQ omáčkou, šalotkou, rajčetem, bazalkou, ledovým salátem, smaženou cibulkou, solí, pepřem, citronovou šťávou, balzamikovým octem a olivovým olejem.

Na fotografii: Pulled Smoky BBQ tofu hot-dog

Jednoduchá a rychlá příprava

Postup si samozřejmě můžete vyzkoušet i vy. Je to jednoduché a rychlé. Na pánvi do zlatova opečeme najemno nakrájenou cibuli. Následně přidáme SMOKY BBQ tofu, které natrháme na malé kousky na pánvi a opékáme dvě minuty. Přidáme BBQ omáčku, balzamikový ocet a citronovou šťávu, promícháme a opékáme za stálého míchání přibližně další tři až čtyři minuty.

Připravenou housku, případně rohlík, rozkrojíme zhruba v polovině tak, aby se části zcela neoddělily, ale mohly se krásně rozevřít. Vnitřek nejprve potřeme tofu majonézou, potom naskládáme listy ledového salátu. Na ně položíme opečené tofu a dva až tři plátky rajčete. Ozdobíme listy bazalky. Na závěr na talíři posypeme smaženou cibulkou.

Nenápadná a zároveň lahodná chuť

Předkrmem byly brusinkové a bylinkové paštikové kuličky s oříšky, přelité hruškovým chutney, a o dozvuk se postaral vanilkový mousse jako dezert. Samozřejmě, v obou případech také na bázi výrobků Lunter.

 Na fotografii: Brusinkové a bylinkové paštikové kuličky s oříšky, přelité hruškovým chutney

Ukázka připomněla, že tofu si nezaslouží být opomíjeno v důsledku nezvyku, neznalosti nebo předsudků. Je cenově, ekologicky a nutričně příznivé a variabilní ve smyslu způsobu zpracování, dochucení i kombinování při vytváření jakéhokoli menu.

Na fotografii: Vanilkový mousse

Vzhledem k šíři sortimentu výrobků Lunter a jejich kvalitě je velkou chybou vnímat tofu jen jako efemérní hmotu na zaplnění žaludku při stravovacích omezeních zdravotního typu a cílených režimech ve formě různých diet.

Charakteristicky nenápadná a zároveň lahodná chuť tofu v původní nebo zpracované podobě je základem pro kulinářské kreace, které se vždy stávají novým originálem.

Přizpůsobivá konzistence a textura optimálně vychází vstříc nenáročným i složitějším receptům. Tofu vždy flexibilně vyhoví potřebám doprovodných ingrediencí při přípravě i dochucování, časovým možnostem v dané situaci a ladění konkrétní příležitosti.

Původ z podunajského regionu

Dobrou zprávou pro ekologicky smýšlející je, že k dispozici jsou produkty ze sójových bobů, které necestovaly přes půl zeměkoule. Spolehlivým lokalizujícím znamením je certifikát Donau Soja.

Stejnojmenná nezávislá nadnárodní nezisková organizace sdružuje 318 farmářů převážně z podunajské oblasti. Kontroluje a potvrzuje splnění přísných regulací Evropské unie, dodržení nejvyšších ekologických standardů a absenci genetické modifikace v pěstovatelských i zpracovatelských procesech.

Sójové výrobky od značky Lunter jsou bez výjimky lokální. Obsahují pouze sóju z našeho regionu a většinu tvoří sója od slovenských farmářů.

Kromě certifikátů se značka Lunter oprávněně může pochlubit i mnoha oceněními. Nejnověji je to honor „Volba spotřebitelů 2024“ za nejlepší novinku mezi rostlinnými produkty a k němu uznání odborné poroty z vítězných produktů ve všech 48 hodnocených kategoriích. Cenu získala nová produktová linie inspirovaná oceánem SEAFOO.

NOVINKY

Oslavte světový den tofu!

NOVINKY

LUNTER Tofu bylo hlavní hvězdou školy vaření. Recept si můžete vyzkoušet i vy!

NOVINKY

BARBECUE TERIYAKI TOFU 👑💁🏽‍♂️ @bennycristo

LEHKOST V ŽIVOTĚ,
LEHKOST V JÍDLE

Mmm-cz