Typ tofu: bazalka
-
Pomazánka ze sušených rajčat
—
by
Na pánvi pokapané olivovým olejem osmahneme cibuli a na 2 minutky přidáme i nakrájené tofu. Do mixéru přidáme opraženou cibuli s tofu, sušená rajčata, osolíme, opepříme a nakonec přidáme lžíci dijonské hořčice. Podáváme na špaldové bagetce posypané jarní cibulkou.
-
QUINOA SALÁT
—
by
Quinou si uvaříme v dvojnásobném množství vody. Ořechy krátce na sucho opražíme na pánvi. Cherry rajčátka přepůlíme, okurku nakrájíme na kostičky. Do větší mísy přidáme vychladnou quinou, zeleninu, ořechy, petrželku, semínka a tofu rozdrobíme. Dochutíme olivovým oleje, citrónovou šťávou, javorovým sirupem a solí. Promícháme a můžeme ihned servírovat.
-
TOFU PIZZA
—
by
Těsto rozválíme na dva kruhy a dáme na plech vyložený papírem na pečení. V misce smícháme protlak s utřeným česnekem, oregánem, olejem, solí a pepřem. Směs naneseme na těsto, na které budeme pokládat rajčata nakrájená na plátky. Mozzarellu natrháme na kousky a s kostkami tofu rozložíme na pizzu. Ozdobíme větvičkami tymiánu. Pečeme v troubě vyhřáté na 250° C 12 až 15 minut. Upečenou pizzu ozdobíme lístky bazalky a podáváme.
-
KEBAB ŠPÍZY S BAZALKOVÝM TOFU
—
by
Na kostičky nakrájené LUNTER Tofu bazalkové napichujeme na špízy střídavě spolu s rajčaty, žampiony, bobkovým listem a na čtverce nakrájenou paprikou. Potíráme směsí z 1/4 hrnku ananasové šťávy, 1 lžíce marinády teriyaki, 1 lžíce najemno posekané máty a grilujeme.
-
Rajská polévka
—
by
Na oleji opečeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme loupaná rajčata a protlak. Zalijeme trochou vody a přidáme tymián. Podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme mletým chilli. Přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Pak z polévky odstraníme tymián a dohladka ji rozmixujeme. Před podáváním ozdobíme bazalkou a nakrájeným tofu.