Chilli sin carne

Ingredience

  • 2 ks Lunter tofu uzené
  • 1 ks větší cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 2 ks červené papriky
  • 400 ml pasírovaných rajčat
  • 40 ml rajčatového protlaku
  • 200 ml zeleninový vývar
  • 250 gramů vařených červených fazolí
  • 250 gramů kukuřice
  • ½ ČL černého pepře
  • 1 ČL lžička chilli
  • 2 ČL lžičky soli
  • 3 ČL uzené mleté papriky
  • 1 ČL mleté sladké papriky
  • 1 ČL oregána
  • 1 ½ ČL kmínu (může být i římský))
  • 2 PL cukru
  • šťáva z jedné limetky
  • 40 g horká čokoláda
  • olej
trojuholnik-white-1.svg

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Tofu si mezi prsty rozdrobíme.
2. V hluboké pánvi zpěníme nasekanou cibuli. Přidáme česnek, na kostky nakrájenou papriku, protlak, koření (mimo oregana) a všechno spolu minutku restujeme.
3. Do pánve dáme i rozdrobené tofu. Po cca třech minutách přidáme pasírovaná rajčata a zeleninový vývar. Vaříme 10 minut.
4. Následně přidáme uvařené fazole a kukuřici a vše dohromady vaříme dalších 20 minut.
5. Na závěr už pouze dosolíme, přidáme cukr, oregano, limetkovou šťávu a čokoládu. Chilli podáváme s rýží či nachos. Na ozdobu nebo pro chuť můžeme přidat lžíci rostlinné alternativy zakysané smetany, jarní cibulku, čerstvý koriandr, či zakapat limetkovou šťávou.

Dobrou chuť!

trojuholnik-purple

Môžem chutiť ako chceš,
stačí, ak to so mnou vieš