1. Nejprve si připravíme omáčku – všechny suroviny kromě vody a škrobu smícháme a přivedeme k varu. Škrob rozpustíme ve vodě a přilijeme ke zbytku. Mícháme do zhoustnutí a následně odstavíme. Pokud byste si přáli omáčku hustší, přilijte ještě trošku vody se škrobem. Škrob nikdy nepřimíchávejte samostatně, vytvoří se hrudky.
2. Tofu nakrájíme na kostičky a přesušíme. Tempuru nebo hladkou mouku osolíme, přidáme sůl a koření, přilijeme vodu a vymícháme hladké těstíčko, které by mělo mít středně hustou konzistenci. Kostky nejprve obalíme v tempuru / mouce, následně v těstíčku a vhodíme do hrnce s rozehřátým olejem. Smažíme dozlatova.
3. Zeleninu si nakrájíme / nastrouháme, nori řasy nastříháme na menší čtverečky. Do misky dáme nejprve rýži, poté zeleninu a tofu a vše zalijeme připravenou poké omáčkou.