Sushi bowl s mořským tofu

Ingredience

  • 200 g uvařená sushi rýže (po uvaření rýži ochutíme rýžovým octem, cukrem a solí)
  • 1 LUNTER SEAFOO TOFU PINK FILLET
  • 1/4 salátová okurka
  • 1 mrkev
  • 150 g červené zelí
  • 100 g edamame
  • 1 avokádo
  • nori řasy
  • sezam bílý a černý
  • tempura na obalení (můžeme nahradit i těstíčkem z hladké mouky)
  • 1 ČL uzená paprika, 1 ČL sůl, 1 ČL sušený česnek
  • olej na fritování
Omáčka:
  • ¼ hrnek rýžový ocet
  • ¼ hrnek agáve nebo třtinový cukr
  • ¼ hrnek sójová omáčka
  • ½ ČL sušený zázvor
  • ¼ ČL chilli
  • 1 ČL sušený česnek
  • 1/2 hrnek voda + 1 PL kukuřičný škrob
trojuholnik-white-1.svg

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Nejprve si připravíme omáčku – všechny suroviny kromě vody a škrobu smícháme a přivedeme k varu. Škrob rozpustíme ve vodě a přilijeme ke zbytku. Mícháme do zhoustnutí a následně odstavíme. Pokud byste si přáli omáčku hustší, přilijte ještě trošku vody se škrobem. Škrob nikdy nepřimíchávejte samostatně, vytvoří se hrudky.

2. Tofu nakrájíme na kostičky a přesušíme. Tempuru nebo hladkou mouku osolíme, přidáme sůl a koření, přilijeme vodu a vymícháme hladké těstíčko, které by mělo mít středně hustou konzistenci. Kostky nejprve obalíme v tempuru / mouce, následně v těstíčku a vhodíme do hrnce s rozehřátým olejem. Smažíme dozlatova.

3. Zeleninu si nakrájíme / nastrouháme, nori řasy nastříháme na menší čtverečky. Do misky dáme nejprve rýži, poté zeleninu a tofu a vše zalijeme připravenou poké omáčkou.

Chuť Thajska přímo z grilu,
Sweet Chilli tofu má vážně sílu